Блог

Август 2014 (2) Ноември 2013 (4) Януари 2012 (1) Ноември 2011 (1) Декември 2009 (2) Юни 2009 (2)
6 Август 2014 г.Президент - "Капитал"ист

Постепенно президентът се поуспокои, относно правителството на Орешарски. Преди изборите дори демонстрира немалко пъти завидно единодушие с премиера. Напоследък обаче отново се кичи с ореола на пръв протестър. Интересни са обаче метаморфозите му (както неговите, така и на кръга "Капитал", защото те са едно цяло) по отношение на ББЦ. Барековата партия не беше никак долюбвана от "Капитал" и съм на мнение, че имаше защо. В последните дни обаче, Бареков, отблъснат от всичките си "бащици" (Василев, Пеевски-Доган), показа забележителна промяна на отношението си към Плевнелиев. И то се преобразува от пръв враг, на пръв другар. Съответно и "Капитал" спряха с всякакви новини за разпада на ББЦ, както и появяващите се новини за финансирането на ББЦ. В крайна сметка, какъв парадокс, тази информация е обилно поднесена във вестник Монитор...

А "Капитал" пък, подхвана рефрена за нов, втори президентски мандат.

1 Август 2014 г.Президент - лобист

Прави впечатление напоследък забележителната активност на президента ни. Изразява мнение по всички въпроси, обикновено удивително точно съвпадащо с това на кръга "Капитал".
Изказването, което коментирам е относно КТБ, тема, по която г-н Прокопиев е особно активен.
Г-н Президентът прави съждения, твърде противоречиви в същността си.
В началото тозй заявява, че нов закон няма да има и това било правилното решение.
По-нанатък казва, че "няма как да се случи" изплащането на суми над 100 евро.
Впоследствие заявява, че всъщност закона следва да се промени...
Трябвало да са гарантирани вложенията на общините - 305 млн. лева. С какво една община е по-привилегирована да си получи парите от едно предприятие, изплащащо заплати, данъци и осигуровки, не е ясно.
Но накрая е същината на мисълта му. Трябвало да са гарантирани и сметки за 1 млрд. лева на строителни фирми, работещи по европроекти.
Е това, ако не е лобизъм...